Криптобіржа Coinone заробила $2,27 млн на лістингу

Coinone

Двох керівників та двох брокерів криптобіржі Coinone звинуватили у хабарі. Вони допомагали додати монети до лістингу біржі за гроші.

Прокуратура Південної Кореї висунула нові звинувачення керівництву місцевої криптовалютної біржі Coinone. Їх підозрюють у хабарництві під час проведення лістингу нових активів. Про це повідомляє JoongAng.

За інформацією видання, гроші брали двоє керівників вищої ланки та двоє брокерів. Слідство з’ясувало, що платформі платили за лістинг щонайменше 46 проєктів — це 25% загальної кількості активів, представлених на платформі. Прокурори припускають, що під час розслідування вони дізнаються про нові епізоди шахрайства.

Загалом керівництво Coinone заробило на платному лістингу близько 2,98 млрд вон (приблизно $2,27 млн). Крім того, керівництво допомагало компаніям проводити різні махінації, штучно завищуючи ціни токенів. Наприклад, фірмам необхідно було співпрацювати з певним маркет-мейкерами, після чого вони створювали видимість великих торгових обсягів. Такі маніпуляції допомагали токенам зростати в ціні, а інвесторів вводили в оману щодо цінності та перспектив активу.

«Ці маніпуляції з цінами створюють хибне уявлення про торгові обсяги та ринкову ціну серед і спонукають клієнтів біржі купувати монету», — йдеться у заяві прокуратури.

За словами представника прокуратури Південного округу Сеула, розслідування може поширитись і на інші криптобіржі.

Вперше про шахрайство під час лістингу на Coinone стало відомо наприкінці березня. Тоді прокуратура повідомила про затримання ексспівробітника біржі. Затриманий, чиє ім’я не називалося, брав хабар у розмірі майже $1,5 млн за лістинг альткоїну у 2020 році. Правоохоронці підозрюють у хабарництві голову холдингової компанії Bithumb Holdings Лі Сан-Джуна.

Пізніше у квітні співробітників Coinone заарештували за підозрою у хабарництві. 10 квітня головний суддя Південного окружного суду Сеула Кім Джі Сук видав ордер на арешт Кіма Мо, який раніше керував відділом лістингу криптобіржі, та брокера Хвана Мо. Кім заявив, що отримав 1 млрд вон (близько $756 000) за свої «послуги». Однак розслідування з’ясувало, що Хван заплатив 2 млрд вон (близько $1,51 млн) Кіму та колишньому директору з лістингу Coinone «містеру Чону».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *