Джек Дорсі виділив $5 млн для підтримки біткоїн-розробників

Джек Дорсі

Джек Дорсі (Jack Dorsey), співзасновник і колишній генеральний директор Twitter, а також засновник і генеральний директор Block (раніше Square), виділить $5 млн для підтримки розробників біткоїна. Фінансування буде здійснюватися через фонд Дорсі Start Small (почни з малого).

Дорсі взяв на себе зобов’язання щороку жертвувати розробникам $1 млн протягом наступних п’яти років.

Некомерційна організація Brink, яка отримуватиме кошти Дорсі, заснована розробниками біткоїна Джоном Ньюбері та Майком Шмідтом.

Фонд Start Small – це ініціатива, яку було запущено у квітні 2020 року для боротьби з пандемією COVID-19. Дорсі вклав у фонд $1 млрд і обіцяв розподіляти кошти за різними проєктами, пов’язаними з охороною здоров’я, освітою, благодійністю та технологіями.

Дорсі є одним із найвідданіших прихильників біткоїна і вважає його «рідною валютою інтернету». Він також інвестував у майнінг на відновлювану енергію та запустив власну повну ноду біткоїну. Тож він із 2021 року допомагає перевіряти транзакції в мережі першої криптовалюти.

Також Дорсі неодноразово говорив, що майбутнє Twitter — у біткоїні, штучному інтелекті та децентралізації. Він вважає, що перша криптовалюта може стати єдиною валютою, що існує у світі, до 2030 року. Щоправда, Дорсі вже давно не керує найулюбленішою соціальною мережею всіх криптанів і майже не впливає на рішення щодо її майбутнього.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *