ЦБ Бразилії додає Mercado Bitcoin у проект CBDC

криптовалюти

Центральний банк Бразилії у четвер дозволив найбільшій місцевій криптобіржі Mercado Bitcoin брати участь у пілотному проекті цифрової валюти центрального банку американської країни (CBDC).
Консорціум на чолі з Mercado Bitcoin вважає партнерами Mastercard, брокера Genial, реєстратора Cerc та фінансове програмне забезпечення fintech Sinqia, повідомляє місцева газета Valor.

Також у четвер центральний банк дав зелене світло державному бразильському банку Caixa на участь у пілотному проекті CBDC разом із постачальником карток Elo та Microsoft.

Mercado Bitcoin був виключений з числа 14 учасників, обраних центральним банком наприкінці травня, тому що консорціум не мав принаймні однієї регульованої фінансової або платіжної установи з прямим доступом до національної фінансової мережі Бразилії. Ситуація змінилася після того, як 2 червня Mercado Bitcoin одержала ліцензію платіжної установи від центрального банку.

“Наша участь підтверджує намір Центрального банку привнести інновації у фінансову систему з тими, хто вже працював з цією технологією, а не тільки з дійовими особами, які її привласнили”, – сказав Фабриціо Тота, директор з нового бізнесу в Mercado Bitcoin.

«Ми раді бути частиною консорціуму, обраного для участі у пілотному проекті Real Digital у Бразилії. Mastercard продовжує брати участь у низці партнерських відносин для зміцнення довіри та відповідності вимогам в екосистемі цифрових активів, а також для вирішення реальних проблем», – сказав Уолтер Пімента, виконавчий віце-президент з продуктів та розробок у Mastercard у Латинській Америці та Карибському басейні.

Центральний банк почне включати учасників до платформи Real Digital Pilot у середині червня 2023 року. Відповідно до Glovo, консорціум має намір брати участь у тестуванні випуску CBDC та казначейських векселів, а також прагнутиме протестувати технічні аспекти мережі та модель управління технологією розподіленого реєстру.

CBDC планується запустити до 2024 центральним банком, який розглядає цифрову валюту як спосіб розширення участі у фінансовій системі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *