Член ФРС вважає, що відсутність криптоправил є небезпечною для банків.

CBDC

Член Ради керівників Федеральної резервної системи Мішель В. Боуман зауважила, що відсутність точних правил щодо криптовалют наражає на ризик фінансові організації.

Вона також сказала, що існує пропуск у тому, як регуляційні органи контролюють нові банківські підприємства, включаючи діяльність, пов’язану з криптовалютами:

Це ставить банки в небезпечне становище, оскільки вони покладаються на загальні заяви політиків, які не мають обов’язкової сили, через що в майбутньому вони можуть піддатися критиці.

Чиновниця додала, що зрештою банки можуть постраждати, якщо регуляційні органи не усунуть прогалини у нагляді.

Зміни у підході до нагляду можуть виправити чинні недоліки та підвищити потенціал для прийняття, розвитку та реагування на ризики, що виникають.

Недотримання цього підходу може мати серйозні наслідки для банків, які використовують вищі відсоткові ставки для задоволення кредитних і фінансових потреб своїх клієнтів.

У висновку Боумен сказала, що відсутність чіткої нормативно-правової бази для цифрових активів невигідна інвесторам, які вже вийшли на ринки.

Відсутність чіткого підходу до регулювання та нагляду створює ризик того, що регуляційні органи можуть визначити нові види діяльності як неприпустимі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *