Новини та прогноз Біткоїна на 28 червня 2023 року

біткоін

Ціна Біткоїна демонструвала у вівторок різноспрямовані тенденції. Те саме можна було сказати і про 10 найбільших криптовалют. Вони також торгувалися різноспрямовано після тижня зростання, спричиненого заявками на біржові фонди (ETF). Азіатські акції та ф’ючерси на акції США зросли, тоді як європейські ринки торгувалися різноспрямовано.

Ціна Біткоїна зміцнилася на 13,32% за останні сім днів, згідно з даними CoinMarketCap. Ціни на Біткоїн зростали, оскільки низка традиційних інституційних гравців виявила інтерес до створення спотових Біткоїнів-ETF. Капіталізація світового ринку криптовалюту впала на 0,09% до 1,18 трлн доларів США.

Біткоїн

Загальна ситуація на ринках та їх вплив на ціну Біткоїна

Азійські ринки виросли після виступу прем’єр-міністра Китаю Лі Цяна, який сказав друга за величиною економіка у світі досягне своєї річної мети зростання близько 5%. Він також очікує, що економіка Китаю зростатиме швидше у другому кварталі, ніж у першому. ВВП Китаю зріс на 4,5% у першому кварталі цього року, йдеться в офіційному повідомленні.

Європейські фондові індекси у вівторок були різноспрямованими після заяви президента Європейського центрального банку Крістін Лагард. Європейський центральний банк підвищує процентні ставки з минулого року, що на даний момент становить 400 базисних пунктів, при цьому на ринкові очікування очікують ще двох підвищень ставок наприкінці цього року. Базовий індекс STOXX 600 упав на 0,13%, а німецький DAX 40 зріс на 0,02% у вівторок у другій половині дня у Європі.

Ф’ючерси на акції США зміцнилися: ф’ючерси на Dow Jones Industrial Average зросли на 0,06%, а ф’ючерси на S&P 500 – на 0,23%. Ф’ючерси Nasdaq 100 зросли на 0,48%. У США індикатори стану економіки цього тижня включають продаж житла, звіти про довіру споживачів та заявки на допомогу по безробіттю.

Інвестори продовжують оцінювати ситуацію з відсотковими ставками у найбільшій економіці світу після коментарів голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла минулого тижня, які вказують на подальше підвищення ставок наприкінці цього року. Поточні відсоткові ставки США становлять від 5% до 5,25%, що найвищим показником з 2006 року.

Якою ж буде ціна Біткоїна у короткостроковій перспективі

На чинному макрофінансовому фоні ціна Біткоїна найімовірніше залишиться в межах. Прогноз Біткоїна наступний: курс Біткоїна перебуватиме на рівні 30 000 – 31 200 доларів у короткостроковій перспективі. Волатильність ринку буде незначною.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *