Віталік Бутерін уникає стейкінгу Ethereum через його складність

Ethereum

Автор криптовалюти Ethereum (ETH) Віталік Бутерін розповів, чому він не блокує всі свої монети для отримання пасивного доходу.

Якщо ви надсилаєте ETH на стейкінг, то ключі для отримання доступу до криптовалюти повинні бути оприлюднені в підсистемі, яка працює онлайн.

З метою безпеки криптосховища потрібно захистити мультипідписом. Для стейкінгу досить важко налаштувати гаманець з мультипідписом з кількох причин, заявив Бутерін під час подкасту на YouTube-каналі Bankless.

Засновник криптовалютного проєкту Cardano (ADA) Чарльз Хоскінсон був шокований визнанням Бутеріна. На його думку, заява Віталіка свідчить про неповноцінність алгоритму консенсусу PoS, розробленого для блокчейну Ethereum. Хоскінсон стверджує, що його стартап блокує всі ADA, що належать йому.

Той факт, що Бутерін не може налаштувати гаманець для стейкінгу, свідчить про те, що рядовим користувачам мережі й погано не вдасться самостійно заблокувати свої монети.

З цієї причини, за словами Віталіка, в екосистемі Ethereum велике значення набувають надійних провайдерів послуг для стейкінгу цифрових активів, які акумулюють велику кількість монет і таким чином знижують рівень децентралізованості блокчейну.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *