Директор Bitwise: успіху досягнуть не всі схвалені біткоїн-ETF

Біткоін

Список претендентів, які очікують схвалення Комісії з цінних паперів і бірж США по біткоїн-ETF, продовжує зростати, але, на думку Метью Хоугана з Bitwise, лише деякі з цих продуктів чекає успіху.

Як правило, ETF – це ринок, на якому переможець отримує більшу частину, – зауважив Хоуган, чия фірма 16 червня повторно подала заявку на спотовий біткоїн-ETF.

Найбільші ETF на золото, сиру нафту та криптоактиви були першопроходцями у своїх секторах, при цьому Gold Trust SDPR в цей час має вдвічі більший обсяг активів, ніж його найближчий конкурент.

Уявіть, що ETF A запускається у понеділок, а ETF B запускається у вівторок. У понеділок ETF A залучить 100% активів та 100% обсягу торгів. Коли ETF B запуститься у вівторок, він конкуруватиме з більшим і більш ліквідним фондом.

За інших рівних, якщо ви вибираєте між великим/ліквідним ETF і меншим/неліквідним ETF, виберете великий/ліквідний ETF. Це ускладнює конкуренцію другим на ринку ETF, пояснив Хоуган.

Президент ETFStore Нейт Герачі погодився з цією думкою, сказавши, що навіть більшому емітенту важко подолати вразливість другого на ринку. Зазвичай у разі потрібно знизити комісію.

Цікаво, що керівник ARK Invest Кеті Вуд заявила минулого тижня, що вона стоїть першою в черзі на отримання схвалення регуляційних органів щодо спотових біткоїн-ETFs. Однак, існує ймовірність того, що агентство дасть зелене світло заявкам Fidelity і BlackRock, щоб зрівняти шанси.

Я припускаю, що деякі інвестори віддадуть перевагу таким спеціалізованим постачальникам ETF, як Bitwise, деякі виберуть більш традиційні фірми, наприклад, BlackRock, а деякі шукатимуть найдешевший варіант, — резюмував Хоуган.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *