Звіт DappRadar про еволюцію децентралізованих додатків

DappRadar

Дослідники глобальної платформи відстеження статистики DappRadar опублікували звіт про еволюцію ландшафту децентралізованих програм у 2-му кварталі 2023 року. Вони відзначили, що екосистема Web3 продовжує зростати та розвиватися, а роль подібних проєктів стає дедалі важливішою.

На думку аналітиків, ключовим стало збільшення кількості щоденних унікальних активних гаманців (dUAW) майже на 8%, порівняно з попереднім кварталом. Зростання залучення користувачів підкреслило ступінь стійкості та відновлення глобального ринку, який серйозно постраждав від репресій з боку регуляційних органів США.

Ігрова індустрія також зберегла свої позиції й залишалася домінантною в індустрії dApp, захопивши 36% ринку. Проте експерти зафіксували зниження показників порівняно із попереднім кварталом, коли частка становила близько 44%.

На думку DappRadar, чудово проявили себе програми децентралізованих фінансів (DeFi), які зайняли близько 32%. Раніше цей показник зафіксувався на позначці 23%. У звіті йдеться, що ажіотаж навколо мем-криптовалют у квітні-травні поточного року, і підвищена активність учасників аірдропів значно сприяли зростанню популярності подібних протоколів.

Проте при докладному вивченні з’ясувалося, що в індустрії DeFi не все було добре. Загальна заблокована вартість (TVL) у смартконтрактах різних програм впала на 7% порівняно з попереднім кварталом. Цей показник регресував після відновлення на 38% у 1-му кварталі 2023 року.

Однією з основних причин падіння TVL названо посилення регулятивних обмежень органів фінансового нагляду США. Згідно зі звітом, у BNB Chain сталося падіння цього показника на 19%. Що є найбільшим значенням серед усіх блокчейнів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *