Фото: Shutterstock
Італійський салат з гарбузом, томатами та фетою
ТРЕБА (на 4 порції):
- 300 г гарбузової м’якоті
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 2 ст. ложки очищеного гарбузового насіння
- сіль
- перець
- пучок салатного листя
- 150 г томатів чері
- 150 г фети (бринзи, сулугуні)
- 100 г в’ялених помідорів.
Заправка:
- 2 ч. ложки лимонного соку
- 3 ст. оливкової олії
- 1 ч. ложка меду
ГОТОВИМО:
Суп-пюре в гарбуза. Фото: Shutterstock
Суп-пюре у гарбузі
ТРЕБА (на 2 порції):
- круглий гарбуз середнього розміру
- 1 цибулина
- 1 картоплина
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. ложка тертого імбиру
- 1/2 ч. ложки коріандру
- 150 мл жирних вершків
- 100 г вершкового масла
- невеликий пучок петрушки
- 1 ст. ложка підсмаженого очищеного гарбузового насіння.
Для овочевого бульйону:
- 1,5 л води
- 1 морква
- 1 цибулина
за 1 ст. ложці сушеного коріння:
- селера
- пастернак
- петрушка
- сіль
- перець
- лавровий лист.
ГОТОВИМО:
Американський гарбузовий пиріг. Фото: Shutterstock
Американський гарбузовий пиріг
ТРЕБА (на 8 порцій):
- 900 г м’якоті гарбуза
- 400 г борошна, щіпка солі
- 250 г вершкового масла
- 200 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 г вершків 33%
- 1 ч. ложка меленої кориці
- 3 яйця
- 1 ч. ложка крижаної води.
Для прикраси:
- 30 г цукрової пудри
- збиті вершки у балончику.
ГОТОВИМО:
Мішленівські рецепти від Гордона Рамзі
Хашбраун англійською
Натріть дві картоплини, додайте два яйця, сіль, перець та сир чеддер. Перемішайте,запікайте в духовці 12 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів. Потім підсмажте на сильному вогні бекон – він має стати хрумким, дрібно наріжте його і посипте хашбраун. Додайте ще чотири яйця – і знову в духовку. Через 15 хвилин у вас буде корисний, калорійний та небанальний сніданок.
Хашбраун англійською. Фото: Shutterstock
Французькі тости
Для тостів потрібно 130 мл молока, шість товстих скибочок білого хліба зі зрізаними скоринками, три яйця та вершкове масло. Начинку – 12 скибочок бекону – запікайте в духовці при температурі 190 градусів, поки скибочки не стануть хрусткими. Збийте яйця з молоком, додайте|добавляйте| сіль і перець, помістіть туди шматочки хліба на 30 секунд, а потім обсмажте з кожного боку на вершковому маслі. Бекон викладіть на серветку (вона вбере жир), а потім – на тости. Зверху полийте кленовим сиропом.
Французькі тости. Фото: Shutterstock
Источник: kp.ua